KoÅ¡arkaÅ¡i BiH danas od 16,30 sati u poljskom gradu Gliwice igraju protiv Portugala meÄ prvog kola pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Bit će ovo peti međusobni duel BiH i Portugala.

NaÅ¡a selekcija je u prethodne Äetiri utakmice ostvarila isto toliko pobjeda.

Košarkaši BiH su 2009. godine u dodatnim kvalifikacijama za Eurobasket pobijedili Portugalce sa 62:56 te 73:61.

Preostala dva dvoboja su bila prijateljskog karaktera. BiH je 2016. godine pobijedila Portugal rezultatom 83:78, a godinu kasnije 62:58.

BiH je apsolutni favorit danas. Kladionica MaxBet daje kvotu 1.08 na trijumf BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Selektor BiH Adis Bećiragić:

“Znamo da je to ekipa koja je pokuÅ¡ala svojim promjenama, pogotovo u odbrani, da isprovocira da protivnik igra van svojih sistema i to izuzetno dobro rade. Mi se iskreno nadamo da ćemo naći rjeÅ¡enje za to. Naravno, i mi imamo veoma kvalitetne igraÄe da to rijeÅ¡e. Nadamo se da ćemo ovaj turnir poÄeti u dobroj i lijepoj atmosferi i da ćemo pobijediti.”

Selektor za danaÅ¡nji duel raÄuna na sljedeće igraÄe:

Miralem Halilović, Džanan Musa, Luka Garza, Amar Alibegović, Jusuf Nurkić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Edin Atić, Haris Delalić i Kenan Kamenjaš.

U drugom meÄu naÅ¡e grupe od 13,30 sati sastaju se domaćin Poljska i MaÄ‘arska.

Prve dvije selekcije iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

Današnju ponudu MaxBet pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)