FK Sarajevo danas bi trebao imenovati novog trenera. Ante Šimundža, Husref Musemić, Nestor El Maestro, Mersad Selimbegović…, sve su to imena koja su se povezivala sa bh. klubom nakon što je poslije eliminacije u 1. pretkolu Konferencijske lige smijenjen Mirza Varešanović, a po svemu sudeći, dogovor je u međuvremenu pao.

Ne, neće to biti Husref Musemić koji je među navijačima kotirao najbolje i koji je bez ikakve konkurencije najuspješniji i najtrofejniji trener u historiji kluba s Koševa već – Simon Rožman. Slovenac koji je bio na klupi Celja, Domžala, Rijeke i Maribora dolazi u tandemu sa Senijadom Ibričićem koji će, s druge strane, obnašati funkciju sportskog direktora. Dvojac će navodno već danas biti predstavljen u Titovoj 38/b.

U međuvremenu Musemić se razišao s Igmanom, čekao je ishode pregovora…

– Nije tajna da smo razgovarali, pregovarali… Ko je sve ‘u igri’ bio, stvarno ne znam, ali čitam evo da će novi trener biti Rožman. Je li to definitivno ili ne, ne znam, ali očigledno su našli rješenje. Ako misle da je to najbolje rješenje, ja to poštujem. Oni su ti koji odlučuju i vode klub. Tako je to u našem poslu, prokomentarisao je Musemić za Reprezentacija.ba.

I Igmanu je u proteklom periodu radio vrlo dobar posao.

– Jesam li otišao zbog Sarajeva? Ne, ne… Nema to veze, jednostavno tako je ispalo i to je to. Idemo dalje, podvukao je Musemić.

U Sarajevu su za danas najavili konferenciju za medije na kojoj će najvjerovatnije biti predstavljen novi šef struke koji bi klub trebao voditi već za vikend u prijateljskoj utakmici s Hajdukom. Nakon toga slijedi ligaški duel protiv Posušja u kojem Sarajevo nema pravo na novi kiks.

(Reprezentacija.ba)