Nekada standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Zahirović (33) promijenio je klub.

Još prije nekoliko godina Zahirović se pomirio s činjenicom da je ozbiljnom fudbalu došao kraj i zajedno s porodicom novi život počeo je u Njemačkoj. Zemlji u kojoj je kao reprezentativac imao priliku živjeti igrajući za Bochum, međutim danas je daleko od tog nivoa.

Prema Transfermarktu, od ovog ljeta 33-godišnjak ima novi klub, a to je tamošnji šestoligaš Neresheim u koji se vraća nakon što je tri godine proveo u Milanu iz Heidenheima, također niželigašu.

Zahirović je svojevremeno dvadeset puta nosio dres reprezentacije, u eri Safeta Sušića, a kao igrač se pored Njemačke i BiH okušao još u Rusiji, Bjelorusiji, Izrealu, Hrvatskoj i Belgiji.  

Iako je bio miljenik Safeta Sušića koji mu je dao značajnu ulogu u reprezentaciji još dok je igrao u Spartak Nalchiku, pred Brazil 2014. odlazi u Bochum u kojem igra na kapaljku pa se ipak na kraju nije našao na spisku reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.

“Kome ne bi bilo žao? Odigrao sam osam od deset utakmica u kvalifikacijama i normalno da mi je bilo krivo, ali bilo-prošlo. Sretan sam i ponosan što sam uopšte bio dio reprezentacije i te generacije koja je ostvarila historijski uspjeh. To je bila skupina sjajnih igrača i ljudi. I danas se čujem sa dosta njih, razmijenimo poruke s vremena na vrijeme…” ispričao je Zahirović za Reprezentacija.ba prije tri godine u intervjuu koji možete pročitati na linku ispod.

(Reprezentacija.ba)