Informacije govore da će Meho Kodro (56) od augusta preuzeti reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kodro je posljednji put 2017. govorio javno o reprezentaciji BiH i njegovim selektorskim idejama, u trenutku kada je Mehmed Baždarević napuštao Zmajeve.

– Svaki trener donosi nešto svoje. Ja imam svoje ciljeve i znam način kako da ih ostvarim. Svakako da bih i u reprezentaciji BiH promijenio određene stvari. – poručio je u oktobru 2017. godine Kodro za Face TV.

Na pitanje da li je spreman preuzeti reprezentaciju BiH u slučaju ponude FS BiH Kodro je tada odgovorio potvrdno, ali “u rukavicama”.

– Ja volim Bosnu i Hercegovinu i volim fudbal. – bio je jasan nekadašnji napadač Barcelone.

Na kraju je Kodro priznao kako još uvijek osjeća nelagodu i bol zbog ružnog iskustva u reprezentaciji BiH gdje ga je Fudbalski savez BiH smijenio nakon samo dvije utakmice na kormilu reprezentacije.

Kodro je prvi put izabran za selektora BiH 5. januara 2008. godine, ali je smijenjen 16. maja iste godine zbog nesuglasica sa tadašnjim čelnicima FS BiH. Savez je želio zaraditi tako da reprezentacija putuje na utakmicu u Iran, a Kodro je to odbio jer je bilo oprečno njegovim planovima.

BiH je predvodio u prijateljskim duelima protiv Japana (0:3) te Makedonije (2:2). Tada je radio u tandemu sa Elvirom Bolićem sa kojim je iste godine kasnije utakmicom “Kodro i Bola za ozdravljenje bh. fudbala” pokrenuo promjene u FS BiH.

(Reprezentacija.ba)