Košarkaška reprezentacija BiH će 1. augusta igrati prijateljsku utakmicu protiv Srbije.

Mediji u Srbiji javljaju da će ovaj meč igrati u Beogradu te da će biti zatvorenog tipa, tačnije neće biti dozvoljeno prisustvo publike.

Srbija se priprema za Svjetsko prvenstvo, dok će naša selekcija 23. jula na Vlašiću početi pripreme za turnir pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

Na spisku selektora Bećiragića za pripreme su:

Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.

Podsjetimo, reprezentacija BiH učestvuje na jednom od dva evropska turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Zmajevi su u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala.

Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale (završnica turnira se također igra u Poljskoj), gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.

Pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine.

(Reprezentacija.ba)