Sinan Sinanović, bh. novinar koji je dugo godina uz reprezentaciju, ali i kompletan bh. fudbal, prokomentarisao je mogućnost dolaska Vahida Halilhodžića na poziciju selektora BiH.

“Vahid Halilhodžić nikada neće saznati šta je mogao napraviti sa reprezentacijom BiH. Kada kompletna javnost želi Vahu za selekora, on ima svoje razloge zbog čega nije prihvatio razgovarati sa čelnicima FS BiH. Upravo danas je bio neki neformalni rok kada su se čelnici Saveza nadali da će Vaha dati pozitivan odgovor.

Kada je Petev dolazio na poziciju selektor, skoro niko ga nije vidio na toj funkciji osim nekoliko prijatelja, Emira Obuće i Redžada Dikonje.

Ni navijači, ni mediji ni struka. Nakon dvije godine rada svi su poželjeli da se ponovo vrati.

Razlog je taj što je selekcija imala glavu i rep i što je osigurao baraž. Faruk Hadžibegić se na neki način pokajao, a Vahid Halilhodžić će se možda kajati što nije prihvatio da vodi reprezentaciju.

Vaha je jedan od najboljih trenera u historiji BiH. Ponudio se Savezu da pomogne na neki drugi način, ali javnost ga želi samo kao selektora. Nažalost, Vaha trenutno ima neke razloge zbog kojih ne može prihvatiti da vodi reprezentaciju.

Javnost ga je očekivala svih ovih godina kao nekoga koji bi autoritetom popravio stanje u našem fudbalu. Ono što je evidentno da FS BiH dobio priliku da Vahi saopšti uslove koje bi on želio čuti”, poručio je Sinanović.

(Reprezentacija.ba)