Zenički Čelik je krenuo s pripremama za narednu sezonu u kojoj će nekadašnji prvak BiH igrati u Prvoj ligi Federacije.

“Nakon osvajanja titule prvaka Druge lige FBiH – Centar, te pobjede u doigravanju protiv FK Klis, NK Čelik će naredne sezone debitovati u m:tel Prvoj ligi FBiH. Na Bilinom polju je prethodnih nekoliko dana bilo izuzetno radno, te uprava kluba, administracija i stručni štab ništa nisu prepustili slučaju.

Klub se pojačao skoro u svim linijama, te pokazao da ne namjerava ući u veći rang tek onako. Tako će crno-crveni dres obući Kenan Salkanović (Bosna Visoko), Amer Mehić (BFK Simm Bau), Faris Bajramović (FK Klis), Faruk Piljug (BFK Simm Bau), Kenan Šarić (NK Travnik), Ajdin Brkić (FK Sloboda), Adnan Hrelja (GOŠK), te najzvučnije ime prethodne 3 godine, Kenan Horić (HŠK Posušje).

Klub je, zbog poslovnih obaveza i nemogućnosti ispunjavanja svih obaveza koje će nametnuti stručni štab, napustio najbolji strijelac iz prethodne sezone, Mirsad Šijerkić. Mimo njega, klub se zahvalio nekoliko igrača koji nisu uspjeli da se nametnu stručnom štabu u prethodnom periodu, a spisak tih igrača ćemo objaviti u narednim danima.

Prozivci prvog tima odazvali su se svi igrači iz prethodne sezone, dok su opravdano izostali Mahir Karić i Fenan Salčinović.

Klub će prvi dio priprema odraditi na A terenu na Kamberovića polju, te u fitness-u za specifične treninge snage. Drugi dio priprema bit će odrađen od 24.07. do 01.08. na Kupresu. Posljednji dio bit će odrađen na stadionu Bilino polje.

Dogovoreno je i nekoliko pripremnih utakmica: vs Mladost Kikači (H, 08.07.), Rudar Kakanj (H, 15.07.), dvije pripremne utakmice na Kupresu (BSK Banja Luka), generalna utakmica vs Laktaši (H, 05.08.)”, objavili su iz Čelika.

(Reprezentacija.ba)