Sinan Sinanović, bh. novinar koji je dugo godina uz reprezentaciju, ali i kompletan bh. fudbal, otkrio je mogućnosti dolaska Vahida Halilhodžića na poziciju selektora BiH.

Sinanović kaže da popularnom Vahi finansije nisu problem nego stvari koje se tiču njegove porodice.

“Sigurno da je jedna od najvećih želja većine bh. navijača da Vaha dođe za selektora i da naslijedi Hadžibegića, također nekad vrsnog nogometaša. Ono što većinu zanima je Vahin stav. Svakako, nije jednostavno nekome poput Vahe da poslije toliko godina i vođenja takvih klubova, nakon plasmana četiri reprezentacije na SP, da se odluči na povratak kući.

Ne zato što on ne želi, ne zato jer su prepreka finansijski uslovi, već zato što postoje neke stvari koje se tiču njegove porodice. To je više porodično pitanje. Ono što daje optimizma je da je gledao raspored utakmica BiH do kraja, analizirao je utakmicu po utakmicu. Svjestan je da ima baraž, ali i da je teško i da nema laganih utakmica. Gledajući raspored, nismo bez šansi. Vaha je toga svjestan, svjesni su ljudi iz Nogometnog saveza”, kaže Sinanović i dodaje:

“Ono što mene raduje je da su neki signali poslani iz Nogometnog saveza da oni žele tako veliko ime, takvog autoriteta, nekog ko bi mogao da napravi jednu šok terapiju kod svih igrača i javnosti, da se ponovo vrati atmosfera kao npr. u vrijeme Ćire Blaževića. Vaha je imao neke druge planove, ima dosta ponuda, znam da ga Kosovo traži, imao je i dosta klupskih ponuda. Stvar je njegove porodice i okruženja. Najprije treba razgovarati sa svojima.

Ono što raduje je da je čvrsto rekao da ga ne zanimaju nikakvi uslovi finansijske prirode. Ako se odluči na povratak, to će biti zato što vjeruje u BiH, zato što ima neke svoje patriotske razloge, zato što smatra da bi tom gestom zaustavio te priče o politici i politizaciji oko reprezentacije. Želi poslati jednu drugačiju sliku iz BiH da se preko nogometa može napraviti mnogo više nego što čine političari. Mene iskreno raduje što su iz Saveza najozbiljnije razmišljali o Vahi”, kazao je Sinanović, a prenose Sportske.ba.

Kompletan razgovor Sinanovića o Halilhodžiću pročitajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)