Potpredsjednik NS/FS BiH, Irfan Durić, gostovao je u jutarnjem programu BHT.

Novinar Armin Pašić razgovarao je o najzanimljivijoj temi u našem fudbalu, o aktuelnom izboru selektora reprezentacije BiH.

Irfan Durić kaže da su sa Hadžibegićem željeli najbolje.

“Moram prvo priznati činjenicu da smi mi željeli zajedno sa Farukom Hadžibegićem najbolje i da smo željeli ostvariti najbolji mogući rezultat koji bi nam otvorio vrata Eura. O gospodinu Hadžibegiću je suvišno pričati, to je veliki čovjek, dao je mnogo za bh. nogomet, no međutim rezultati su bili takvi kakvi jesu, imali smo loš skor, loše dane, desilo se to što se desilo i to je bilo neminovno u sportu.”

Tim za pregovore već razgovara sa određenim potencijalnim selektorima.

“Treba se tražiti najbolje rješenje, ima tim koji to radi na čelu sa predsjednikom, dva dopredsjednika, gospodin Misimović, Darko Ljubojević. Sumirat ćemo to sve, ako ne sutra onda u skorije vrijeme. Sutra je sjednica Izvršnog odobra, možda ćemo otvoriti određena imena, naći ćemo najbolje u ovom trenutku. Imamo kvalitet samo nam treba taj jedan trenutak sreće i dobro slaganje i nadam se da ćemo reprezentaciju odvesti na završnicu.”

Durić smatra da je budžet manji u odnosu na ostale reprezentacije, ali da to nije prepreka.

“Mi smo ipak država koja je uskraćena i koja je sa budžetom takvim kakav jest, nama jedan od razloga jeste taj iznos koji možemo odvajati za rad jednog selektora, no međutim to nam ne treba biti presudni faktor, imamo mi dosta mladih trenera koji bi možda mogli dati doprinos da se ove kvalifikacije završe i da se izdbori plasman na Europsko.”

O Ivajlu Petevu Durić ima samo riječi hvale.

“Ivajlo Petev je jedan veliki gospodin. Imao sam kvalitetan odnos s njim, imao sam svoj stav o njemu. Donijeli smo što smo donijeli, mislili smo da na taj način, da s dovođenjem Hadžiebgića ojačamo još više naboj fudbalski koji nam je falio u određenim trenutcima, ta srčanost i borbenost. Tražiti osude ili suditi to je nepotrebno u ovom trenutku, sada moramo raditi na iznalaženju što kvalitetnijeg selektora i da učinimo sve da se dobro pripremimo i da kroz taj baraž BiH ode na Euro.”

(Reprezentacija.ba)