BiH je u utorak u Zenici poražena od Luksemburga sa 0:2 u meču četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2024.

Selektor Faruk Hadžibegić našao se na udaru kritika, a danas se oglasio putem svoje zvanične Facebook stranice i prozvao načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića.

Objavu Hadžibegića prenosimo vam u cijelosti.

“Sat vremena, nakon utakmice, odgovarao sam na pitanja novinara, kako bih pokazao svima da ne bježim od vlastite odgovornosti.

Svjestan sam svoje odgovornosti, a u narednim danima će biti prilike i da dodatno dam određena pojašnjenja. Moglo je i moralo bolje, a predmet analize će biti, zašto nije!

Međutim, ono sto me žalosti kao čovjeka, jeste činjenica da sada o poziciji selektora raspravljaju i određeni političari, među kojima je i Semir Efendić, koji vjerovatno na taj način želi sakupiti sebi određene političke poene, pa se služi populističkim izjavama.

Nikad ne komentarišem politiku, niti političare, a N/FSBiH je ustrojen mnogo prije nego cu ja doći za selektora, pa sam ja pogrešna adresa i ne dopuštam da se preko mojih leđa vode politički obračuni.

Šta god ko mislio, ja volim Bosnu i Hercegovinu, svim srcem, a politika me nikad nije interesovala, a posebno ne političari, skloni populizmu.

Obojica smo javne osobe, a i o radu gospodina Efendića bi se dalo polemisati, ali i o nekim drugim stvarima, ali nikad ne bih sebi dopustio da komentarišem nekoga ili nešto, što nije moj dijapazon djelovanja, za razliku od mnogih!

Vrijeme će suditi, Savez presuditi, ali molim političare da na meni i reprezentaciji ne sakupljaju jeftine političke poene!”, poručio je selektor.

(Reprezentacija.ba)