Proslavljeni bh. fudbaler Zvjezdan Misimović, danas direktor reprezentacije, bio je vidno nezadovoljan nakon jučerašnje utakmice na Bilinom polju.

Nakon blamaže i poraza od reprezentacije Luksemburga, tenzije i nervoza su se osjetili na konferenciji za medije gdje su novinari tražili od Faruka Hadžibegića odgovore na brojna pitanja, a u jednom trenutku u prostoriju je “upao” i Misimović koji je potom uz psovke zalupio vrata.

Izazvalo je to revolt dijela novinara, smatrajući kako je upravo njima Misimović nešto prigovorio, međutim dan kasnije u razgovoru za Reprezentacija.ba portal otkrio je svoju stranu priče ističući kako nikoga nije vrijeđao.

– Press konferencija se odužila, trajala je skoro 50 minuta, a igrači su čekali u autobusu. U jednom trenutku otišao sam tamo i zamolio PR-a da prekine, rekao je da može i onda sam u afektu jednostavno opsovao. To se nije odnosilo ni na njega, ni na prisutne novinare. Ali, neki ljudi od svega naprave skandal, komentar je Misimovića.

Naravno, neizostavna tema bio je i poraz od Luksemburga. Ujedno je ovo za Zmajeve treći vezani poraz u kvalifikacijama, i to bez ijednog postignutog pogotka.

– Nakon što smo primili nesretno taj gol na početku, među igrače se uvukao strah, sve manje je bilo samopouzdanja, što se i vidjelo na terenu. Okej, imali smo i stativu i penal, ali ta neka ideja prema naprijed je nedostajala. Na kraju smo zasluženo izgubili. Sada kada smo kvalifikacije maltene prokockali ostaje nam taj baraž. Moramo sjesti i dobro analizirati sve ovo što se izdešavalo.

S tribina Bilinog Polja odjekivalo je “Faruk, odlazi”. Kakva je sudbina selektora reprezentacije?

– Ne bih sad o tome. Kažem, moramo sjesti, analizirati cjelokupnu situaciju i donijeti odluku koja će na koncu biti najbolja za reprezentaciju.

U dosadašnje četiri utakmice Zmajevi su, podsjećamo, sakupili tri boda i imaju već sedam manje od drugoplasirane Slovačke. 

(Reprezentacija.ba)