Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović (20) danas je i zvanično predstavljen u svom novom klubu Ajaxu.

Tahirović je za 8,5 miliona eura stigao u Ajax iz Rome, a sa nizozemskim velikanom je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Benjamin je nakon potpisa ugovora kazao da je ovo veliki korak u njegovoj karijeri.

“Ovo je veoma veliki korak u mojoj karijeri. Novi klub, novi saigrači, novi jezik i novi korak, ali naviknut ću se na to. U avionu za Amsterdam sam bio malo sam nervozan, ali sada sam sretan i uzbuđen”, rekao je Benjamin i dodao:

“Najviše volim da igram kao ‘šestica’. Mislim da ta pozicija najbolje odgovara mom kvalitetu kao igrača. Dobar sam kada je u pitanju tehnički aspekt, imam dobar pas i igram iz posjeda lopte.”

Otkrio je i zbog čega je odabrao Ajax.

“Zbog kluba, navijača i projekta koji grade ovdje. Mislim da se uklapam u to i osjećam da je ovo pravi korak u mojoj karijeri. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Ajaxa. Vidio sam da su navijači sjajni i i da je stadion svaku domaću utakmicu pun.”

Tahirović ističe da mu je glavni cilj osvajanje neke od titula.

“Želim da napredujem kao igrač, ali glavni cilj je i da osvojim neku titulu. Želim da osvojimo ligašku titulu i vrijeme je da se taj trofej vrati u Amsterdam. Osvajanje lige nije moj konačni cilj, već je to osvajanje Lige Šampiona.”

Direktor Ajaxa Sven Mislintat imao je samo riječi hvale za našeg reprezentativca.

“On je jedan od najvećih talenata koje sam ikada vidio na toj poziciji. Već je odigrao 13 utakmica u Seriji A. Nije lako igrati za Mourinhov tim u tim godinama i to nešto govori.”

Inače, Ajax je u prethodnu sezono okončao na trećem mjestu u nizozemskoj ligi.

U narednoj sezoni igrat će u play offu za ulazak u Europa Ligu.

(Reprezentacija.ba)