Nakon sedmica kiše u Zenici je danas pravi, reklo bi se ljetni dan, iako ljeto zvanično nastupa tek sutra.

Temperatura od oko 30 stepeni otjerala je Zeničane, ali i goste, u hladovinu bašti zeničkih kafića.

Osim prodavača navijačkih proizvoda, te ponekog navijača u dresu reprezentacije BiH, samo još zaštitari oko Bilinog Polja daju dojam da se u Zenici danas igra utakmica.

Oko Bilinog Polja u popodnevnim satima se nalazila i grupa navijača koja je čekala kupovinu ulaznica.

Jednoj djevojci u dresu BiH je pozlilo, no zenička Hitna Pomoć joj je pomogla u rekordnom roku. Profesor tjelesnog odgoja koji se našao u blizini, svim navijačima je podijelio vodu.

U Zenici su danas izuzetno visoke temperature, a stručnjaci iz medicinske oblasti savjetuju sve koji idu na utakmicu da piju dovoljne količine vode, te se zaštite od direktne izloženosti suncu.

U popodnevnim satima očekuje se dinamičniji ambijent jer se očekuje dolazak nekoliko hiljada navijača iz drugih bh. gradova, kao i iz inostranstva.

Preostale ulaznice se još mogu kupiti na kiosku uz stadion Bilino Polje, a za sve posjetioce Zenice posebno saopštenje ima i policija.

“Podsjećamo navijače na njihovu obavezu da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika, kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih lica.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona takođe poziva građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjednosno interesantnim informacijama, kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, da o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu” navodi se između ostalog u saopštenju MUP ZDK koji je oformio poseban štab zbog današnje utakmice.

Do utakmice BiH – Luksemburg u 20,40 sati uslovi će biti optimalni za boravak vani.

BiH – Luksemburg, Bilino Polje, 20,45 sati.

Foto: Reprezentacija.ba

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16