Portugal i BiH će u subotu od 20,45 sati u Lisabonu odigrati meč trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Selektor Portugala Roberto Martinez govorio je na zvaničnoj press konferenciji o sutrašnjem duelu.

Martinez je imao samo riječi hvale za naš tim.

“BiH je veoma konkurentna i jaka ekipa, pogotovo na domaćem terenu kada igraju sa dosta intenziteta. I sutra će igrati sa istom namjerom. Oni imaju veoma izbalansiran tim.

Protiv Islanda su jako napadali, a protiv Slovačke su imali teži meč. Za razliku od tih utakmica neće imati Krunića, ali tu su Pjanić i Kolašinac. Kolašinac je specifičan igrač u petercu.

Imaju i trenera koji je taktički na visokom nivou. Reprezentacija ima mix mladih igrača sa igračima koji imaju ogromno iskustvo. Radio sam sa nekim bh. fudbalerima u klubu i znam da oni uživaju igrati za svoju selekciju”, kazao je Martinez i kratko se osvrnuo na to što Zmajevi imaju problema sa letom i da će tek kasno večeras stići u Lisabon:

“BiH će stići u Lisabon prije 20,45 sati u subotu kada je utakmica. Putovanja više nisu problem. Ekipe su spremne da putuju i na dan meča.”

Španski stručnjak je odgovorio i na pitanje šta Portugal treba da uradi kako bi osvojio tri boda protiv BiH.

“Vidjeli smo Portugal koji mi se sviđa u drugom poluvremenu protiv Lihteštajna i susretu protiv Luksemburga. Igrači su me iznenadili igrajući fudbal za koji je potrebno mnogo više vremena.

Igrali smo napadački, taktički je to bilo odlično i to isto moramo učiniti protiv BiH.”

(Reprezentacija.ba)