Bh. rukometaši su se znali zahvaliti sjajnoj tuzlanskoj publici

Rukometna selekcija BiH sinoć je u tuzlanskom “Mejdanu” ostvarila pobjedu nad Litvanijom rezultatom 31:22 i tako kvalifikacioni ciklus okončala pobjedom.

Naši rukometaši su prije utakmice sa Litvanijom obezbijedili prvo mjesto u grupi i plasman u baraž, a sinoć su uz odličnu podršku domaće publike deklasirali Litvance.

Tuzlaci su naše rukometaše nosili tokom cijelog susreta, te upravo bili ključni faktor za puno zalaganje Markovićevih izabranika čak i u susretu koji za njih nije imao rezultatski značaj.

– Svi smo već mislima u našim klubovima i bili smo svjesni da ova utakmica nema rezultatski značaj, ali pred ovakom publikom nemate izbora, nego se prepustiti vibraciji sa tribina i odigrati najbolje što možete. – poručio je naš golman Mario Blažević.

Čestitke našim momcima koji su fenomenalnoj atmosferi u Tuzli deklasirali Litvaniju!!Pogledajte najzanimljivije detalje sa večerašnjeg duela.

Posted by BiH Reprezentacija on Sunday, 17 January 2016

Rukometaši pokazali kako se poštuje publika

Da je tuzlanska publika uvijek bila prava sportska publika pokazale su i posljednje utakmice rukometne repreznetacije igrane u “Mejdanu”.

Cijene to i naši rukometaši koji su odvojili nekoliko minuta poslije utakmice kako bi zajedno sa navijačima proslavili pobjedu, te im se ujedno i zahvalili na podršci.

Čestitke Tuzli, ali i bh. rukometašima čiji odnos prema navijačima treba biti za uzor njihovim kolegama iz drugih sportova, koji za svoje nastupe zarađuju mnogo veće novce, a nerijetko prema publici, koja zbog njih pređe i hiljade kilometara, ne pokažu ni minimum poštovanja.

Defintivno, Tuzla je zaslužila domaćinstvo utakmica baraža koji predstoji našim rukometnim Zmajevima!

(Reprezentacija.ba)