Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je ugostio predsjednika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dalibora Miloša i generalnu sekretarku Saveza Natašu Bašović, saopšteno je iz KS BiH.

Ovim povodom načelnik Mandić je predstavnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine uručio protokol o donaciji finansijskih sredstava u iznosu od 5.000 maraka za odlazak muške i ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine U-18 i U-16 na Europsko prvenstvo 2023. godine.

Načelnik Mandić je naglasio da Opština Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za razvoj sporta, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.

“Opština pomaže amaterski sport, ali izdvajamo i sredstva za naše najveće i najbolje klubove. U skladu sa mogućnostima naša podrška Savezu neće izostati ni u budućnosti”, poručio je Mandić.

“Zahvaljujem se u ime Saveza i svoje lično ime Općini Centar i načelniku Mandiću na ovoj značajnoj podršci. Sa aspekta finansijske pomoći ovo nam je izuzetno važno, ali prije svega mnogo nam znači što Općina Centar i načelnik Mandić prepoznaju naš rad, trud i odlične rezultate”, kazao je Miloš.

(Reprezentacija.ba)