Rubrika “dolasci” vrlo je aktivna u FK Sarajevo nakon što je završena sezona u kojoj su izabranici Mirze Varešanovića izborili nastup u Evropi. Do sada je nekoliko fudbalera zadužilo bordo dres, a jedan od onih s kojim su se vodili intenzivno pregovori je defanzivac rođen u Kraljevu Aleksandar Vukotić.

Radi se o igraču čije je ime poznato na premijerligaškim terenima, obzirom da je od 2015. do 2018. nastupao za Krupu, a nakon toga se otisnuo u belgijski Beveren s kojim mu je u međuvremenu istekao ugovor. To su pokušali iskoristiti upravo čelnici Sarajeva s kojim je dogovorio saradnju, pitanje potpisa bilo je samo pitanje dana, da bi se potom preko noći sve promijenilo.

Vukotić je u razgovoru za Reprezentacija.ba portal otkrio je presudio poziv iz Njemačke.

– Nakon skoro pet godina u Belgiji došlo je vrijeme za nešto novo. Trebao sam potpisati za Sarajevo, bili smo sve dogovorili, ali onda je došla ponuda iz 2. Bundeslige. To bi izabrao svako ko zdravo razmišlja. Žao mi je s ljudske strane što sam na kraju morao otkazati dan prije potpisa, prije svega jer su bili korektni i Mirza Varešanović i Ajla Alimanović s kojima sam razgovarao. Nadam se da me razumiju, kazao nam je Vukotić.

U medijima se piše kako Vukotić na stolu ima ponude od dva njemačka kluba, tačnije od Greuther Furtha te Wehen Wiesbadena koji je u prvoj utakmici razigravanja za viši rang pobijedio Arminiu Bielefeld s 4:0.

– Dobio sam zvaničnu ponudu, blizu je, ostale su još sitnice… Za svakoga ko normalno razmišlja to je logičan izbor, zna se šta je Njemačka i za karijeru i za budućnost. Bio bih lud da pored takve ponude odem u Sarajevo. Žao mi je samo što sam morao pogaziti dogovor jer su, kako sam već rekao, prema meni bili jako korektni, dodao je za Reprezentacija.ba.

Podsjetimo, Sarajevo je prije nekoliko dana dogovorilo dolaske Elvira Durakovića (Igman), Samira Zeljkovića (Velež) i Amara Beganovića (Mura). 

(Reprezentacija.ba)