NK Široki Brijeg pohvalio se pozivom U20 reprezentacije Hrvatske za svog fudbalera Morisa Valinčića (20).

Moris Valinčić je jedan od najboljih mladih fudbalera u protekloj sezoni Premijer lige BiH. Sa 20 godina odigrao je 30 utakmica za Široki Brijeg.

Mladi desni bek dobio je poziv U20 reprezentacije Hrvatske, te pretpoziv za U21 selekciju ove zemlje. Široki Brijeg je to potvrdio na svojim stranicama.

“Mnogo sreće i uspjeha želimo našem desnom bočnom igraču Morisu Valinčiću koji se nalazi na pripremama s U-20 reprezentacijom Hrvatske i ima priliku već danas debitovati u nacionalnom dresu protiv odgovarajuće reprezentacije Kine u Ivanić-Gradu.

Također, Valinčić je dobio i pretpoziv za U-21 reprezentaciju Hrvatske za pripreme u Medulinu pred evropske kvalifikacije u kojima će mladi hrvatski reprezentativci na turniru u Bukureštu igrati protiv Ukrajine, Španije i domaćina Rumunije.

Upućeni pozivi pravi su dokaz kako marljiv, predan i odgovoran rad uvijek dođu na naplatu. Iskrene čestitke, Moris”, napisali su Širokobriježani.

Valinčić je rođen u Rijeci gdje je i igrao do 17. godine kada prelazi u Dinamo. Još je igrao za Neretvanac.

Bilali Idrissa u reprezentaciji Tanzanije

Bilali Idrissa, 21-godišnji veznjak Goražda, zaradio je poziv u reprezentaciju Tanzanije.

Idrissa je rođen 2001. godine u Tangi, u Tanzaniji, a igrač Goražda je od ljeta 2022. godine.

Ranije u karijeri je nosio dresove domaćeg Mtibwa Sugara, turskog Keciörengücü, crnogorskog Ibara i litvanskog Hegelmann B.

Za Goražde je odigrao 21 utakmicu ove sezone.

(Reprezentacija.ba)