Utakmica koju je odigrao protiv za Slobode za Clerismarija Santosa će, kako stvari stoje, biti posljednja u dresu Željezničara.

Brazilski internacionalac na Grbavicu je došao na “mala vrata” iz Rudar Prijedora, a u međuvremenu zahvaljujući svojim igrama prometnuo se u jednog od najboljih fudbalera u bh. prvenstvu. Osim što je postigao osam pogodaka i četiri asistencije, sjajni driblinzi i prodori uz aut-liniju ovog ovog 21-godišnjaka su bili i preporuka klubovima van granica naše zemlje.

Njegov profil na društvenim mrežama “zatrpali” su već navijači Željezničara koji traže samo jedno, da ostane, a čak su mu i na Tušnju to i skandirali. Osjetio je Brazilac veliku ljubav, međutim pitanje je da li će to biti dovoljno s obzirom da mu neće biti lako zanemariti ponude koje je dobio. 

Iz izvora bliskih fudbaleru saznajemo kako već ima pozive iz norveškog kluba Bodø/Glimt, a navodno je na listi zainteresovanih i LASK iz Linza.

Kako god, u bulevaru Ivice Osima su se pomirili s tim kako su minimalne šanse da Santos ostane iz razloga što mu ističe ugovor, tako da neće ništa ni zaraditi u kojem god klubu na kraju da završi.

Vrlo izvjestan je također i odlazak veznjaka Armina Hodžića, ali je u međuvremenu pronađen zajednički jezik sa Edinom Cocalićem i Harisom Hajdarevićem koji će u narednim danima zvanično staviti potpise na nove ugovor sa Željezničarom. 

(Reprezentacija.ba)