Prvi čovjek Borca iz Banjaluke Milan Tegeltija nedavno je govoreći o prijelaznom roku najavio nekoliko “bombi”, a po običaju, u javnosti već se počelo šuškati o tome ko bi mogao stići u Platonovu.

Kako misija u Evropi ne bi bila kao i prošle sezone neophodno će biti dovesti iskusna i kvalitetna pojačanja.

Za sada su navodno dogovoreni već Nemanja Mihajlović te Zoran Kvržić, a nije tajna da je u Borčevom notesu i Srđan Grahovac, također bivši reprezentativac, koji je trenutno ugovorom vezan za turski Rizespor.

Ipak, sudeći prema onome što je kazao u razgovoru za Reprezentacija.ba portal, povratak u ovom trenutku nije opcija. 

Pogotovo sada kada je sa Rizesporom ‘čekirao’ kartu za Superligu i duele protiv Galatasarayja, Bešiktaša, Fenerbahčea…

– Ima tih špekulacija uvijek. I prošle godine kada sam bio slobodan igrač, bilo je kontakta s nekoliko naših klubova, ali nije bilo realno to. Zbog boljih ponuda. S Rizesporom imam ugovor još godinu, vidjet ćemo i kakvi su njihovi planovi, no što se tiče mene – spreman sam i motivisan za narednu sezonu, jasan je Grahovac.

Stanje u Premijer ligi, priča nam, prati redovito.

– Dosta utakmica sam pogledao, redovito se čujem i sa drugarima koji igraju u raznim klubovima, ali naravno da najviše pratim upravo Borac. Raduje me i što se popravlja infrastruktura, odmah je vidljivo i da je fudbal brži i kvalitetniji, nadam se da će se srediti tereni i na ostalim stadionima. Kada ste već pomenuli tu priču oko povratka, naravno da bih volio jednog dana, ali ko zna kada će se to desiti. Zavisi od milion stvari. Ja sam profesionalac od glave do pete i trenutno sam fokusiran samo na Rizespor s kojim, ponavljam, imam ugovor još godinu dana.

U minuloj sezoni nije se mnogo naigrao u dresu Rizespora. To je ono što Banjalučani pokušavaju da iskoriste.

 Kao klub smo, generalno, imali uspješnu sezonu s obzirom da smo ostvarili primarni cilj plasmanom u viši rang. Ekspresno smo se vratili. U prvenstvu sam odigrao sedam utakmica, naravno da bih volio da sam imao bolju minutažu, ali trener je taj koji se pita. Radio sam u proteklom periodu na sebi dodatno i maksimalno motivisan iščekujem pripreme kako bih pokazao koliko mogu. Prelijep je inače i sam grad Rize. Nalazi se na obali Crnog mora, maltene na granici s Gruzijom, tu imam sve za jedan miran i porodičan život, dodaje Grahovac. 

(Reprezentacija.ba)