Najvatrenija skupina navijača FK Sloboda, Fukare Tuzla, objavile su saopštenje u kojem su potvrdili sastanak sa Azmirom Husićem i pozvali navijače da podrže njegov ulazak u klub.

Podsjetimo, Sloboda je ispala iz Premijer lige BiH, a Azmir Husić je u medijima nudio oblik fuzije Slobode i Tuzle City što su navijači Slobode odmah odbili. Jučer je održan novi sastanak, a tema je bila ulazak Azmira Husića u Slobodu.

“Povodom medijskih naslova u kojima se spominje bivši predsjednik Upravnog odbora Azmir Husić i moguća fuzija za FK Tuzla City, danas u 18 sati je održan sastanak između predstavnika navijačke skupine i gospodina Azmira Husića.

Nakon trosatnog razgovora nam je objašnjena cjelokupna situacija koja je dovela do ponovnog povezivanja bivšeg predsjednika sa FK Sloboda. Medijski spinovi koji su unijeli turbulencije kako među simpatizere tako i među članove naše grupe, nisu u potpunosti tačni sa realnom situacijom i prijedlogom gospodina Husića.

Gospodin Husić je spreman, kao privatnik i pojedinac, a ne kao predstavnik FK Tuzla City, ponovno ući u UO FK Sloboda Tuzla, te kao njen predsjednik ekspresno vratiti klub tamo gdje i pripada. Gospodin Husić je predstavnicima naše skupine objasnio i način rada trenutne uprave te ukazao na greške koje su oni pravili. Raznorazni spinovi trenutnog rukovodstva UO FK Sloboda Tuzla doveli su do negativne atmosfere u i oko stadiona Tušanj koja nas je u konačnici i odvela u drugu ligu.

Mišljenja smo da je trenutno rukovodstvo dobilo najviše vremena da pokaže šta “zna” i “umije”, te da su svi dosadašnji sastanci i obećanja bili pusti. Zahtijevamo od trenutnog Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla kolektivne ostavke na čelu sa predsjednikom gospodinom Šećerbegovićem. Trenutna struktura kluba je izgubila svu podršku nas kao grupe, te želimo naglasiti da njihove spinove ne želimo više slušati i tolerisati.

Ovim saopćenjem navijačka skupina Fukare Tuzla izražava punu podršku gospodinu Azmiru Husiću, te ovim putem pozivamo Gradsko vijeće, Gradsku upravu, kao i gospodina gradonačelnika Lugavića da u što skorijem periodu sazovu sjednicu gradskog vijeća i da na dnevnom redu uvrste tačku “UO FK Sloboda Tuzla”. Ovim putem pozivamo sve vijećnike da spase FK Sloboda Tuzla od daljeg ponora te podrže kandidaturu gospodina Husića kao novog predsjednika Upravnog odbora.

Pozivamo i sve navijače, simpatizere, one koji istinski vole FK Sloboda da podrže ovu odluku te još jednom naglašavamo:

Nema govora o fuziji sa mlađim tuzlanskim premijerligašem, nastavljamo našu tradiciju dugu preko 100 godina”, stoji u saopštenju Fukara.

Azmir Husić je već jednom bio u Slobodi koju je preuzeo u Prvoj ligi Federacije BiH, potom je ušao u Premijer ligu, a zatim se do zadnjih kola borio za titulu i Kup BiH.

(Reprezentacija.ba)