Roma našeg Benjamina Tahirovića (20) u srijedu od 21,00 sati u Budimpešti igra finale Europa Lige protiv Seville.

Trener Rome Jose Mourinho govorio je uoči finala na zvaničnoj press konferenciji.

“Mi smo imali dug, drugačiji put do finala u odnosu na našeg protivnika koji je igrao Ligu Šampiona. Odigrali smo 14 utakmica u ovom takmičenju i stigli do finala. Roma je zaslužila finale i spremni smo.

Ponavljam, tu smo jer smo to zaslužili. Sevilla je ekipa kojoj je igranje finala u Europa ligi normalna stvar. Imaju historiju u ovom takmičenju koju mi nemamo i iskustvo koje mi nemamo. Ovo je veliki događaj za nas. Ovo će biti nezaboravno iskustvo za naše navijače.

Sevilla ima veliki broj sajnih igrača. Oni na raspolaganju imaju 25-26 vrhunskih fudbalera. Iskusni su i imaju mnogo opcija. Ipak, i mi smo tu u finalu i borit ćemo se.”

Novinari su konstatovali da su igrači Rome više plaćeni od igrača Seville. Mourinho je imao spreman odgovor, a spomenuo je i našeg Tahirovića.

“Mi imamo mlade igrače koji su do prošle godine igrali u omladinskoj selekciji. Ako moji igrači poput Tahirovića, Bovea i Zalewskog zarađuju više od Lamele, Montinela i En Nesyrija, onda su nedovoljno plaćeni. Smatram da to nije tako.

Ako su plate fudbalera Rome veće, onda igrači Seville zarađuju malo. Pričamo o igračima koji su na visokom nivou.”

Mourinho je kazao i da će ponajbolji igrač Rome Dybala igrati vjerovatno 20 ili 30 minuta u finalu.

(Reprezentacija.ba)