Tuzlanska Sloboda, velikan bh. fudbala, jučer se oprostila od Premijer lige BiH. Navijači su svoju ljutnju i bijes pokazali na kraju meča, ali zajedničkom pjesmom poručili da ljubav prema Slobodi ne prestaje.

Sloboda je u posljednjem kolu poražena od Željezničara sa 1:2, ali i u slučaju pobjede bi ispali iz Premijer lige BiH zbog rezultata drugih mečeva.

Nekadašnji predsjednik Slobode, a danas prvi čovjek Tuzle City, Azmir Husić, pojavio se u nekoliko bh. medija danas i javno ponudio fuziju Slobodi.

To bi u praksi značilo spajanje Tuzle City i Slobode, te bi tako Sloboda ostala u Premijer ligi. Istina, i sam Husić ističe da je ovo samo prijedlog i da treba provjeriti sve pravne aspekte.

Nedugo zatim su se oglasile Fukare, najvatrenija skupina navijača Slobode.

“Šta je par proljeća naspram jednog stoljeća?! Nikad fuzija! I da budeš liga peta, ti si nama centar svijeta! Lopovi odlazite iz SVETINJE”” poruka je Fukara.

Navijači Slobode su jučer zvižducima ispratili igrače Slobode sa terena, a potom su navijačkim pjesmama o ljubavi prema Slobodi pokazali da ovaj tim ima armiju svojih navijača.

(Reprezentacija.ba)