U nedjelju u okviru posljednjeg kola Premijer lige BiH Sloboda na Tušnju dočekuje Željezničar, a susret je najavio trener Tuzlaka, Danijel Pranjić.

Šef stručnog štaba Danijel Pranjić svjestan je važnosti utakmice u kojoj je pobjeda Slobodi neophodna.

Istakao je kako se čitavu sedmicu pripremaju za ovaj susret i kako vjeruje u pobjedu svojih izabranika.

“Veliko finale, zadnja utakmica u sezoni. Bitna je nama, bitna Želji i sigurno da će biti specifična, ne kao sve prijašnje. Ova cijela sezona nije bila tako stresna kao što će biti ova utakmica. Zamolio bih sve da se naoružaju sa strpljenjem, da ponesu i tableta za smirenje.

To moramo prihvatiti. Spremni smo za tu utakmicu. Miran sam  uprkos ovakvoj situaciji. Možda svi ljudi oko mene su pod velikim stresom, a to će se osjetiti tek na dan utakmice. Imali smo dosad dvije ključne utakmice protiv Tuzla Cityja i Širokog Brijega, ostala je još ova, a poslije ove više nema povratka.

Mislim da će ovdje odlučivati ekipa koja više bude željela pobjedu. Uvjeren sam da ćemo to biti mi jer kad se boriš za goli život moraš napraviti sve i u tim trenucima ne znaš koliko imaš snage. Biće borba od prve do posljednje minute i uz pomoć naše publike mi ćemo izboriti opstanak”, istakao je Danijel Pranjić šef stručnog štaba FK Sloboda.

Utakmica se igra u nedjelju od 17:00 sati.

(Reprezentacija.ba)