Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u junu odigrati dvije utakmice Kvalifikacija za EURO. Zmajevi gostuju Portugalu i dočekuju Luksemburg, a o tome je za Raport govorio selektor Faruk Hadžibegić.

Spisak reprezentativaca bi trebao biti objavljen naredne sedmice.

“Ljekarski tim se trenutno bavi povrijeđenim igračima. Čekamo sve informacije o tome ko je spreman, ko nije. Ima nekih nagovještaja da ima povrijeđenih. O imenima ne bih još govorio, dok ne budemo imali definitivan stav ljekarskog tima”, kazao je Hadžibegić, a potom govorio o Portugalu.

“Ronaldo je u ovom momentu problem i briga selektora Portugala, ne znam kako on razmišlja. Naravno, jasno je da je Ronaldo iskusan igrač, vrhunski. Svaka ekipa za koju on igra je opasan protivnik. Međutim, Portugalci imaju dobre zamjene za njega. Znači, u kakvom god budu sastavu, apsolutni su favoriti u ovoj grupi.”

Edin Džeko je sa Interom osvojio Kup Italije, a sedam dana pred Portugal igrat će finale Lige Šampiona protiv Man. Citya.

“Raduje me njegov sinoćnji trijumf u Kupu Italije. Ono je to zaslužio, svojim radom i kvalitetom. To mu je bio deseti trofej u karijeri. Nadam se da će u Ligi prvaka stići i taj 11., definitivno bi to bio najveći trofej u njegovoj karijeri.

Bilo bi to dobro i za bh. fudbal. Džeko je igrač koji potvrđuje da BiH ima talenata i da s njima možemo daleko stići”, rekao je Hadžibegić.

Selektor je još kazao kako je mladi Tahirović ispunio očekivanja i da će biti još mladih igrača u kadru Zmajeva.

“Benjamin Tahirović ispunio je povjerenje. On je nešto što nam treba u ekipi. Moram naglasiti da su ljudi koji su bili ovdje prije mene počeli smjenu generacija i otkrivanje novih talenata. Tu je još 4-5 igrača koji će dobiti prliku čim se ukaže. U nekoj fazi će svi oni dobiti šansu”, kazao je Hadžibegić.

Cijeli razgovor Hadžibegića za Raport možete pročitati ovdje.

Reprezentacija BiH 17. juna u Lisabonu gostuje Portugalu, a tri dana poslije u Zenici dočekuje Luksemburg.

U prva dva kola, Zmajevi su savladali Island i poraženi su od Slovačke.

(Reprezentacija.ba)