Sinoć se igrala utakmica play-offa za prvaka u futsalu između Mostar SG Staklorad i Radnik MD Shopa.

Radnik iz Bijeljine je na kraju pobijedio sa 4:1 i poravnao u seriji na 1:1, ali utakmicu je obilježio incident pred kraj susreta.

Navijači Veleža, popularni Red Army, upali su u dvoranu i napali predstavnike Radnika, a navodno zbog neke sporne majice.

Bijeljinci su izdali saopštenje:

“Nekoliko minuta prije završetka utakmice koju su naši momci briljantno odigrali i u tim momentima imali vodstvo od 4:1, grupa huligana je ušla u sportsku dvoranu sa ciljem da izazove incident. Nažalost, to im je pošlo za rukom.

Desetak navijača okružilo je predstavnike našeg kluba sa teleskop palicama i zahtijevalo od njih da skinu majice KMF Radnik MD Shop na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi. Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe Red Army, upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te počeo da ih udara palicama.

Nekoliko policajaca i domaći gledaoci pokušali su da odbrane predstavnike kluba, koji su poslije par minuta uspjeli da siđu na parket sportske dvorane.

Žao nam je što su briljantna igra naših momaka i ostvarena pobjeda koja nam daje šansu da ostvarimo historijski uspjeh i zaigramo u Ligi prvaka ostali u sjenci ovog nemilog događaja.

Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale.

“Bijeljina je grad sporta, grad mira i prijateljstva, i tako će i ostati. Nadamo se da će uprava Mostar SG-a, osim što nam je na zvaničnoj Facebook stranici čestitala pobjedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače I zaposlene smatramo iskrenim prijateljima”.

Treća utakmica igra se u Bijeljini u subotu.