Danas su odigrane utakmice 1. kola grupne faze 11. Međunarodnog memorijalnog U15 turnira “Josip Katalinski-Škija“, saopšteno je iz FS BiH.

Selekcija Bosne i Hercegovine je u Trening centru FS BiH u Zenici pobijedila pionire Čelika rezultatom 5:1.

Bh. tim je odličnu akciju izveo u 5. minuti kad Matej Deket sa lijeve strane šalje loptu u sredinu za Amera Tiru koji sa oko 12 metara pogađa mrežu za 1:0. Na 2:0 povisio je Deket u 25. minuti iz jedanaesterca nakon prekršaja u kaznenom prostoru nad Aleksom Šehovcem.

U 28. minuti Zeničani smanjuju prednost kad nakon centaršuta Amara Menzilovića sa desne strane, Ferid Stabančić glavom sa peterca postiže pogodak.

Treći gol izabranici Čedomira Ćuluma postižu u 34. minuti. Deket sa preko 30 metara odlično šalje loptu kroz sredinu za Vedada Husovića koji je precizan za 3:1.

Nakon centaršuta Mahira Fejzića iz slobodnog udarca sa desne strane u 48. minuti, u kaznenom prostoru Čelika najbolje se snalazi Aldin Korora i postiže četvrti gol za bh. pionire.

U 66. minuti Davud Aljić odlično prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u sredinu za Kororu koji postiže svoj drugi gol na utakmici za prednost bh. tima od 5:1.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Savo Radanović (36. Rajhan Repuh), Veljko Savanović (36. Andrej Ćorić), Miljan Kecman (57. Zlatko Ivanković), Amil Muminović (36. Amar Softić), Vedad Husović (36. Davud Aljić), Matej Deket (36. Galib Salan), Eldar Godinjak (36. Mak Pita), Andrija Pejaković (36. Mak Košpo), Amer Tiro (36. Mahir Fejzić), Aleksa Šehovac (36. Aldin Korora), Darijo Blagojević (36. Vasilije Vujinović).

U utakmici grupe B odigranoj na stadionu FK Mladost u Doboju kod Kaknja selekcija Grada Beograda i Crna Gora su remizirali 2:2. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolje snašli Beograđani pobijedivši 4:1, te su osvojili dva boda a Crna Gora jedan.

Utakmice drugog kola na programu su sutra u 11:00 sati.

U Trening centru FS BiH će biti odigran meč Bosna i Hercegovina-Albanija, a u Doboj-Kaknju će se se sastati Crna Gora i zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

(Reprezentacija.ba)