Željezničar u nedjelju dočekuje Posušje, a pored veoma bitnog rezultatskog značaja za Plave, na ovom susretu oprostit će se i Samir Bekrić.

Željo je danas održao press konferenciju, a govorili su Samir Bekrić i trener Nermin Bašić.

“Još nisam svjestan situacije. S emotivne strane biće jako teško, jer ja sam mnogo mnogo vezan za ovaj klub i znam da, kad god sam išao vani, uvijek sam jedva čekao da se vratim. Svi su mi i tada govorili da sam lud, ali to je jednostavno tako.

Ja kada sam bio u top formi, kada sam vani igrao vrhunski, kada sam bio glavni igrač tih klubova i kada sam mogao da potpišem najbolje ugovore u karijeri, ja sam se vratio jer klubu je bila potrebna pomoć. Tako je bilo i prvi i drugi i treći i ne znam više koliko puta.

Uvijek sam sanjao da igram za Željezničar i to je meni bila najveća čast i zadovoljstvo. Nisam sanjao o Realu i drugim nekim klubovima, san mi je bio Željo. Moram da kažem da sam ponosan na sebe, ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima, vama na jednom korektnom i iskrenom odnosu, svim navijačima i klubu što sam imao tu čast i zadovoljstvo da igram za najbolji klub”, rekao je Bekrić.

View this post on Instagram

A post shared by FK Željezničar (@fkzeljeznicar)

Bašić je najavio nezgodnog rivala.

“Mislim da će Posušje doći rasterećeno jer mislim da im matematički treba jedan bod u dvije utakmice da ostanu u ligi, njihov klub je jako dobro posložen, igraju formacijski 5-3-2 i žele biti čvrsti, a ono što je specifično, dva napadača im jako malo učestvuju u odbrani i preko njih idu tranzicije i polutranzicije, moćni su i mormao biti pažljivi.

Ono što je jako bitno za ovu utakmicu jeste da nas ne smiju nosati emocije, jer ne smijemo razmišljati o nekim stvarima šta ako se dese ili ne dese, moramo biti nosioci svojih emocija, moramo imati disciplinu i fokus. Mislim da smo jako dobro spremili utakmicu i da će ekipa dobro reagovati.

Ono što je jako bitno da je ekipa zaradila da ovisi sama o sebi, nakon što smo prošli kroz težak period i sada opet možemo sanjati o nekim stvarima. Mislim da ova utakmica neće odlučiti ništa i mislim da će biti velika borba do samog kraja”, riječi su Bašića.

Utakmica se igra u nedjelju od 17:00 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16