Pobjeda bh. rukometaša rezultatom 24:26

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, još jednu sjajnu pobjedu svojih izabranika prokomentarisao je rečenicom: “Jesam li rekao da neće biti nikakve matematike”, aludirajući na činjenicu da su mnogi pred ogled sa Slovačkom u Hlohovecu pravili razne kalkulacije o tome kako bh. tim može do baraža, piše “Agencija Anadolija”.

Bh. rukometaši su odigrali odličnu utakmicu i savladali “nabrijane” Slovake s 26:24 pred 2.000 njihovih navijača, te im tako ugasili nadu da se mogu ponovo vratiti tamo gdje su bili prije četiri-pet godina.

“Slovaci su odigrali odličnu utakmicu, posebno jer ih je Richard Stochl držao u igri, ali smo i mi imali sjajnog Marija Blaževića. Svako je dao svoju ulog u ovoj pobjedi. Imali smo odgovor na sve njihove varijante i u odbrani i u napadu. Hrabro je odigrao i mladi Muhamed Zulfić, ali i cijeli tim. Ovo je zajednička pobjeda svih nas. Izdigli smo se iznad svih problema i pokazali da smo odlična reprezentacija”, kazao je Marković.

Podsjetimo, reprezentacija BiH je pobjedom nad Slovačkom kolo prije kraja grupne faze kvalifikacija izborila baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

(Reprezentacija.ba)