Zrinjski i Velež u srijedu od 18,00 sati u Zenici igraju finale Kupa BiH.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči finala.

“Finale Kupa je utakmica koja se uvijek željno iščekuje i sigurno da je to praznik fudbala. Nadam se da će proteći u sportskoj i fer igri, sportskom i fer navijanju. Mi ćemo dati sve od sebe da se prezentujemo u najboljem mogućem svjetlu, da pokažemo dobru igru i osvojimo dvostruku krunu, što je i cilj”, kazao je Rendulić i dodao:

“Favorita nema. Finale je Kupa, jedna utakmica. Treba zaboraviti na trenutnu formu i nedavne rezultate. Utakmica će biti sama po sebi specifična jer igraju dva kluba iz istog grada. Očekujem više takmičarsku, tvrdu, agresivnu, mušku utakmicu, više nego neku ljepoticu. U toj igri nadam se da ćemo mi izaći kao pobjednici.”

Zrinjski ove sezone tri puta igrao protiv Veleža i slavio u sva tri navrata.

“Ako povlačimo paralelu iz prvenstva, rezultati sugerišu da smo u boljem momentu nego Velež. Opet ponavljam, jedna utakmica, mnogo će zavisiti od trenutka i inspiracije. Moramo biti maksimalno fokusirani te izbrisati iz memorije razliku. Sutra je novi dan, nova utakmica i šanse su podjednake.”

Rendulić se osvrnuo i na momčad Veleža.

“Ne treba suditi po posljednjih pet, šest utakmica gdje Velež nije pokazao ono što objektivno može. Sigurno se radi o čvrstoj, dobroj i agresivnoj ekipi. To su im aduti na kojima će graditi sutrašnju utakmicu.”

Duel u Zenici sudit će Luka Bilbija.

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16