Velež je trenutno u Premijer ligi BiH u borbi za mjesto koje vodi u Europu, a Rođene očekuje i finale Kupa BiH sa Zrinjskim.

Jednu od posljednjih utakmica Veleža u Vrapčićima je pratio legendarni Vahid Halilhodžić, a na sigurno radost i čast fudbalera Veleža, popularni Vaha je ušao u svlačionicu Rođenih.

“Bravo, čestitam. Niste još završili posao. Morate pobijediti finale, i pobijediti još dvije utakmice u prvenstvu”, kazao je Halilhodžić.

Neko je dobacio “Ako Bog da”, na šta je Vaha odgovorio u stilu čovjeka koji je sve stekao svojim radom i trudom – kako prvo moraš dati sve od sebe kako bi ti tek onda i Bog pomogao.

Hercegovina-Sport.blog objavio je video motivacijskog govora Halilhodžića koji je igračima čestitao pobjedu nad Borcem i poželio sreću u finalu protiv Zrinjskog.

Video: Hercegovina-Sport.blog

Vahid Halilhodžić je posljednji angažman imao u Maroku do augusta 2022. godine. Mnogi bi ga vidjeli rado na klupi reprezentacije BiH, dobio je i ponudu predsjednika FS BiH, no čini se kako Vaha jednostavno ne želi raditi u savezu i reprezentaciji našeg finansijskog i možda organizacionog ranga.

Velež je u posljednjoj utakmici poražen od Željezničara sa 2:1 i trenutno su 6. na tabeli sa 44 boda.

Finale sa Zrinjskim igra se 17. maja u Zenici.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16