Bešić govorio o svojoj karijeri u razgovoru za britanske medije

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić je postao novi heroj navijača Evertona, a njihova srca je ponajviše osvojio svojom bespoštednom borbom, ratobornim i hirurški preciznim klizećim startovima.

U razgovoru za britanske medije kazao je kako su klizeći startovi prirodna stvar za njega i da na to ne treba obraćati previše pažnje.

“To je prirodna stvar za mene. Lopta može proći, ali uvijek dam sve od sebe da je stignem i zaustavim protivnički napad. To je prirodno i ne treba na to mnogo obraćati pažnju. Nekada kada igram u ofanzivi bojim se da ne napravim grešku, ali kada je u pitanju odbrana tu nikada nemam problema.”

Roberto Martinez prevaga dolaska u Everton

Bešić je otkrio da je u Everton stigao zbog trenera Roberta Martineza jer je vjerovao da će pod njegovim vodstvom moći napredovati u karijeri.

“U Everton sam stigao na poziv Roberta Martineza. Prije dolaska u redove ovog tima nisam mnogo znao o engleskom nogometu, jer sam ranije igrao u Njemačkoj. Prvi put sam se čuo sa Martinezom nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu i rado sam prihvatio njegov poziv u Everton”, kazao je Bešić i pohvalio svog starijeg kolegu Barrya:

“Od Garetha Barrya možete naučiti mnogo stvari. Posebno fascinira njegova poziciona, ali i pasovi. On uvijek pokušava da igra što je moguće jednostavnije”, poručio je naš reprezentativac Muhamed Bešić.

Podsjećamo, Bešić u Everton stigao iz mađarskog Ferencvaroša.

(Reprezentacija.ba)