Ženska U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je još jednu ubjedljivu pobjedu na UEFA razvojnom turniru koji se održava u Kaunasu, saopšteno je iz FS BiH.

Nakon što su prije dva dana pobijedile Litvaniju sa 5:1, izabranice Ilije Lucića su danas istim rezultatom savladale selekciju Estonije.

Irina Erkić u 29. minuti odlično šutira sa ivice kaznenog prostora i donosi prednost našoj selekciji. Dvije minute poslije nakon kornera sa desne strane, lopta dolazi do Une Rankić koja sa desetak metara postiže pogodak.

Bh. tim je imao više od igre i u drugom poluvremenu. Treći gol je postignut u 58. minuti kad Rankić šutira sa distance, golmanica Estonije kratko odbija loptu na koju natrčava Lina Hadžikadunić i prosljeđuje je u mrežu.

Amila Abdukić u 66. minuti zaobilazi protivničku golmanicu i postiže četvrti gol na utakmici. Hadžikadunić u 69. minuti ulazi u protivnički kazneni prostor i iskosa sa lijeve strane postiže svoj drugi gol za 5:0 u korist bh. tima.

Estonke u 77. minuti koriste nesporazum u odbrani selekcije BiH i uspijevaju da ublaže poraz.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile:

Aleksandra Panić, Dragana Marinković (46. Eldina Kurbašić), Natalija Mirković (61. Amina Hasanović), Lina Hadžikadunić (71. Anđela Barić), Irina Erkić (46. Samra Osmanović), Ana Jurić (71. Samija Bećirović), Una Rankić (61. Uma Hadžihajdarević), Anđelina Laketić, Bogdana Milićević (46. Hana Dedović), Dragana Dimitrić (71. Helena Lana Babić), Amila Abdukić.

Naredni meč na turniru bh. tim će odigrati protiv Gruzije 7. maja u 10:00 sati.

(Reprezentacija.ba)