Željezničar je sinoć remizirao sa Igmanom 1:1, a nakon meča crveni karton dobio je Edin Cocalić. U zapisniku je navedeno da je psovao glavnom sudiji.

Nekoliko fudbalera Željezničara je nakon meča kazalo kako je Sabrija Topalović, glavni sudac na utakmici, u toku susreta vrijeđao igrače Želje.

Nakon kraja susreta igrači su prišli sudiji, uslijedilo je i naguravanje, a crveni karton dobio je Edin Cocalić.

Njega su saigrači jedva smirili, a danas se oglasio na svom profilu.

“Prije svega želio bih da se izvinim našim navijačima, mojim suigračima i svim uposlenicima mog kluba zbog moje reakcije na kraju utakmice. Uvijek sam kroz svoju karijeru težio da budem profesionalan i da poštujem protivnike i sve aktere utakmice.

Sinoć nisam mogao da istrpim uvrede koje su dolazile od glavnog sudije. Sudija, koji bi trebao da bude glas razuma i pravde na terenu u više navrata tokom utakmice psovkama i provokacijama vrijeđao je moje suigrače i mene. Ponižavanje igrača od strane sudije nisam nigdje nikada vidio, niti doživio.

Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih fudbalera koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg fudbala.

Nažalost već duži period svjedoci smo sudijskih lakrdija koje se dešavaju na svim stadionima naše države..ostaje nada da će doći vrijeme kada će igrači i navijači na svakom fudbalskom terenu imati fer uslove za sportsko nadmetanje”, napisao je Cocalić.

Cocalića sasvim sigurno očekuje duža suspenzija, ali nije slučajno da iz kola u kolu se više piše o sudijskim odlukama nego u fudbalu.

(Reprezentacija.ba)