Danas je u prostorijama NS/FS BiH održan sastanak sa predstavnicima finalista Kupa Bosne i Hercegovine, na kojem su prisustvovale delegacije iz FK Velež i HŠK Zrinjski Mostar.

Tema sastanka je bila organizacija finalne utakmice Kupa BiH koja će biti odigrana na stadionu Bilino polje u Zenici 17. maja u 18:00 sati.

Sastanku su prisustvovali u ime FK Velež direktor Sanjin Alagić i komesar za bezbjednost Adis Karadža, a u ime HŠK Zrinjski predsjednik Upravnog odbora Denis Lasić, direktor Ivan Beus, glavni tajnik Darko Marić i voditelj marketinga Mario Pandža.

Na sastanku je bilo riječi o organizaciji ovog veoma zahtjevnog sportskog događaja.

Istaknuto je da se međusobnom koordinacijom klubova finalista stvaraju objektivni uslovi za uspješno održavanje ovogodišnje finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine.

Predstavnici NS/FS BiH su predstavili organizacioni plan, protokol događaja i raspored aktivnosti za ovu utakmicu.

Razgovaralo se o svim detaljima vezanim za organizaciju ovog događaja.

Generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić istakao je da je finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine jedan od najvažnijih sportskih događaja u zemlji, te da je organizacija ove utakmice izuzetno bitna za promociju bh. sporta.

„Naš cilj je da ovaj događaj protekne u najboljem redu, da sve bude pripremljeno na vrijeme i da se utakmica odigra u sportskom duhu. Zajedno sa predstavnicima klubova i nadležnim institucijama radimo na tome da organizacija finala Kup-a BiH za ovu sezonu bude na najvišem nivou. S tim u vezi smo blagovremeno započeli sve pripremne radnje, neophodne za održavanje ovog događaja“, rekao je Džemidžić.

Svi prisutni su se složili da će, bez obzira na kompleksnost i zahtjevnost organizacije ovakve utakmice, uz konstruktivnu saradnju svih zainteresovanih strana uključenih o organizaciju događaja, realizacija biti na najvišem nivou.

(Reprezentacija.ba)