Član Parlamenta BiH Saša Magazinović susreo se u Strazburu sa našim reprezentativcem Sanjinom Prcićem.

Magazinović je u Strazburu boravio kao član delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, gdje je i govorio ispred Socijalista, Demokrata i Zelenih.

Prcić je u Strazburu već četiri godine, gdje igra možda i najbolji fudbal karijere. Bio je neizostavan član prvih 11 u prošloj sezoni u kojoj im je plasman u europska takmičenja promakao u posljednjim kolima. Njegova smirenost i kvalitet u igri uveliko se osjetio i u svakom nastupu za reprezentaciju BiH.

“Jedan od Zmajeva, Sanjin Prcić. Zaista sjajan momak! Navijamo da RC Strasbourg ima dobar kraj sezone!” napisao je Magazinović uz zajedničku fotografiju koju je podijelio i naš fudbaler.

Zajedničkih tema sigurno nije izostalo jer je Magazinović jedan od rijetkih političara koji je bivši profesionalni sportista – rukometaš.

Zanimljivo, prije dvije godine upravo je najavio neke od igrača poput Luke Perića koji su Bosni i Hercegovini osigurali nedavni plasman na Europsko rukometno prvenstvo koje se igra u Njemačkoj 2024. godine.

““Ja igram za svoju državu, ja se borim za našu zastavu, za Bosnu i Hercegovinu!” Zapamtite ovog divnog momka – Luku Perića, rukometnog reprezentativca BiH iz Borca Banjaluka. Ovo će biti sportska i ljudska klasa! Nemoj da bude da nisam rekao na vrijeme.” napisao je 2021. Saša Magazinović.

Magazinović je uživo i gledao utakmicu Strazbur – Lyon.

(Reprezentacija.ba)