Tino Sven Sušić (31) ostavio je veliki trag u Hajduku pa je izuzetno zanimljiv hrvatskim medijima nakon što je potpisao za Rudeš koji se bori za povratak u HNL.

Sušić je u Hrvatskoj bio proglašen za igrača sezone od strane kapitena svih prvoligaša, pa tamo najviše govori o Hajduku, no nama je bilo zanimljivije čuti kako opisuje i uspoređuje svog strica i oca – Safeta i Sejada Sušića.

Safet Sušić ga je kao najboljeg igrača hrvatske lige pozvao u reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu.

“Doslovno sam strica izbjegavao. Nisam znao kako da se postavim.” iskreno je prepričao Tino Sušić.

“Ja sam povučen, a i on je dosta povučen. Nije bilo puno priče kod njega. On nije previše pričao sa igračima jer je sam od sebe takav – miran i povučen. Pape je bio miran i nije se ni na treninzima derao ni na koga.

Ne znam šta se mora desiti da Pape zagalami. Baš sad treba da mu prekipi i da dođe do krajnje granice i tek bi onda tada možda tako reagovao”, rekao je Tino i istakao da mu je otac bio velika podrška tokom cijele karijere:

“Kada sam bio mali išao sam stalno u park sa ocem i onda duge lopte. On je i lijevom i desnom znao, ne može da pogriješi. A ja samo lijevom, dok desnom lopta ode tamo negdje.

Otac mi je bio podrška, ali se dešavalo da odigram kao manji lošu utakmicu, a on me kritikuje. On i dan danas prati utakmice.

Voli fudbal više od ičega. I kada bih odigrao dobar meč, on bi uvijek našao neko ‘ali’. Uvijek ima neka sitnica.”

Inače, Sead Sušić je nastupao za Crvenu Zvezdu, Colorado, Toronto, Liege i Molenbeek.

(Reprezentacija.ba)