Skupština Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela odluku o promjeni naziva Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima u čast legende našeg fudbala.

Inicijativu da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima je službeno podnio FK Željezničar 17. maja 2022. godine i to 17 dana nakon što je u Grazu preminuo legendarni Osim.

Današnja inicijativa je usvojena sa 25 glasova za.

Inače, inicijativa je prvo prošla na Općinskom vijeću Novo Sarajevo, nakon toga na Komisiji za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Katona Sarajeva te je danas došla na glasvanje u Skupštini Kantona Sarajevo.

Nadležni organ uprave Općine Novo Sarajevo dužan je da u što kraćem roku izvrši izmjenu naziva ulice za nadležno područje.

Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dužan je u roku od osam dana uvrstiti u Registar ulica, trgova i mostova, naziv “Bulevar Ivice Osima”.

Podsjetimo, u ovoj ulici se nalazi i Stadion Grbavica u čijoj je blizini legendarni Ivica Osim rođen i proveo neke od najvećih trenutaka u karijeri.

(Reprezentacija.ba)