Džeko priželjkuje povratak na teren nakon suspenzije

Kapiten naše nogometne reprezentacije Edin Džeko (29) je zbog suspenzije propustio jučerašnju utakmicu Rome protiv Chieva koja je završena bez pobjednika rezultatom 3:3.

Roma je vodila protiv Chieva sa 0:2, a zatim i 2:3, no domaći su na kraju uspjeli postići gol za poravnanje rezultata.

Džeko je danas u izjavi za italijanske medije prokomentarisao jučerašnju utakmicu svoga tima.

“Jedva čekam da se vratim nazad. Fudbal je moj život i želim da ponovo zaigram i pomognem svom timu. Jučer nam je nedostajalo nekoliko igrača, ali oni koji su igrali su se borili do zadnjeg minuta. Na kraju ipak nismo uspjeli ostvariti pobjedu iako smo u dva navrata imali rezultatsku prednost. Jednostavno nismo imali sreće i izgubili smo dva poena protiv Chieva”, istakao je Džeko i dodao:

“Ne brinem zbog trenutne pozicije pred nama je još mnogo utakmica i imamo vremena da se popravimo”.

Naš reprezentativac je također dao mišljenje u mladom napadaču Rome Umar Sadiqu koji je postigao gol protiv Chieva.

“Sadiq je veoma talentovan fudbaler koji bi u budućnosti mogao biti veoma važan igrač za Romu. Mislim da je zaslužio da postigne gol protiv Chieva”, izjavio je Edin Džeko.

Edin Džeko je zbog nesportskog ponašanja zaradio crveni karton u ligaškoj utakmici protiv Genoe i kažnjen je sa tri utakmice neigranja.

Nakon pauze od jedne utakmice Džeko je tražio da se kazna ublaži, no danas je Disciplinska komisija Serie A odlučila da naš reprezentativac odradi ranije izrečenu suspenziju.

(Reprezentacija.ba)