Velež i Željezničar u srijedu od 20,30 sati na stadionu Rođeni igraju prvi meč polufinala Kupa BiH.

Tim povodom održana je press konferencija tima iz Mostara, a prisutnim novinarima obratili su se trener Nedim Jusufbegović i kapiten Denis Zvonić.

“Drago nam je da smo tu. Jedan od ciljeva smo ispunili plasiravši se u polufinale. Naravno da je utakmica sa takvim protivnikom jako teška i zahtjevna sa svakog aspekta i što se tiče pritiska i taktički i kondiciono.

Smatram da smo u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali da bi trebali i da se možemo nositi i vjerujemo da se možemo nositi u takvim situacijama. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici odigrati što bolje i što kvalitetnije i izvući što povoljniji rezultat”, rekao je Jusufbegović i osvrnuo se na situaciju sa povrijeđenim igračima:

“To nam stvara veliki problem. Imamo igrača koji nisu igrali 20 dana. Imamo više pitanja nego kvalitetnih odgovora koga staviti da igra. To nam je zaista veliki problem. Imamo teške odluke ispred sebe kroz ovaj dan i kroz trening da vidimo u kom pravcu ćemo otići. Vrlo lako je pogriješiti.

Nadam se da ćemo donijeti najbolje odluke i da odreagujemo na najbolji mogući način. Nema Blagojevića, nema Bajrića, nema Halilovića, to odranije znamo. Ćuković i Hrkać su odradili po jedan trening. Ima tu još nekih malih problemčića. Imamo još večeras trening, pa ćemo vidjeti”, otkrio je Jusufbegović.

Kapiten Zvonić očekuje zahtjevnu utakmicu, ali vjeruje u pozitivan rezultat.

“Kao što je šef rekao, očekuje nas jedna zahtjevna utakmica. Znamo da Željezničar ima dobre i kvalitetne pojedince i na to ćemo se pripremiti i fokusirati. Želimo ostvariti što bolji rezultat u prvoj utamici.

Moramo se dobro spremiti. Imamo dobru seriju rezultata i želimo je nastaviti. Također, želio bih čestitati našim vjernim navijačima 42. rođendan.”

Meč Velež – Željo sudit će Antoni Bandić iz Gruda.

Duel direktno prenosi Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)