Vedad Ibišević (38) već dvije godine ne igra fudbal, a od tada se na kapaljku mogu naći informacije o njegovom privatnom životu.

Ibišević je obradovao navijače snimkom koju je objavio na svom Instagramu, a na kojoj se vidi mali dio fudbalskog znanja njegovog najstarijeg sina.

Mladi Ibišević trenira fudbal, a kada god je u Sarajevu, trenira i igra u jednoj lokalnoj fudbalskoj školi.

Upravo su iz te škole objavili snimak koji je Vedad objavio, a na kojem se vidi obećavajuća tehnika “Ibiševića juniora”, barem koliko je to moguće vidjeti na ovako kratkom snimku.

Ko zna možda u napadu reprezentacije BiH za koju godinu vidimo ponovo tandem Ibišević – Džeko, ali u sastavu sinova Edina i Vedada s obzirom da i Edin Džeko često podijeli snimke na kojima se vidi talenat njegovog malenog sina.

Ovaj dvojac je svojim golovima vodio našu reprezentaciju do najvećeg uspjeha – plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Vedad Ibišević je za BiH odigrao 83 utakmicu i postigao 28 gola. Od toga dva historijska – jedan za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, a drugi prvi na velikim takmičenjima za BiH ikada.

Vedo je trenutno trener u Herthi Berlin, a u glavnom gradu Njemačke i živi sa svojom suprugom i troje djece.

I da ne ponove karijere svojih očeva, bilo bi sasvim dovoljno samo da imaju njihov sjajan karakter.

VIDEO DELETED

(Reprezentacija.ba)