Nakon dokumentaraca „Keli“, „Hase“, „Škija“, „Sportski pozdrav iz Sarajeva“, „Željina stotka“, „Sportski ambasador BiH“,  urednik Redakcijskog odsjeka za vijesti iz sporta u Odjelu za TV program RTVFBiH Muhamed Bikić, uradio je još jednu nezaboravnu priču o bh. sportskim velikanima.

Dokumentarni film “Čobo“ u produkciji Federalne televizije, govori o legendarnom bosanskohercegovačkom golmanu Slobodanu Janjušu.

„Sedmi dokumentarac u protekle četiri i po godine. Da mi je neko rekao, ne bih vjerovao, mada sam kroz sve ove tri decenije bavljenja novinarstvom uvijek preferirao pisanja, snimanja, intervjue o našim sportskim velikanima, pa tako je i realizirana knjiga „sportskivremeplov.ba“, temelj svih ovih nezaboravnih priča, filmova…“, kaže novinar i publicista Bikić.

Slobodan Janjuš Čobo je bez sumnje bio svima ljubimac na našim prostorima, pa je ovaj dokumentarac odličan pogodak i već je naišao na veliko interesovanje širom svijeta.

„Čobo je vrlo karizmatična i otvorena ličnost, veliki Bosanac i Hercegovac, koji svoju patriotizam i danas redovno pokazuje putem društvenih mreža…

Uvijek ističe mjesto rođenja i da je njegova majka Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Grbavica… Presretan je da će premijera filma biti na rođendan njegovog rodnog grada…“.

Danas legendarni Čobo živi daleko od rodnog grada, u Americi, gdje u slobodno vrijeme trenira perspektivne golmane, a učestvuje na fudbalskim kampovima širom svijeta.

Godišnje, najmanje jednom posjeti i rodni grad.

„Čobino redovno prisustvo u Sarajevu nam je olakšalo da realiziramo ovaj dokumentarac, koji smo snimali na autentičnim lokacijama, gdje se Janjuš rodio, prohodao, igrao, branio… U filmu pored Slobodana Janjuša, govore i njegovi savremenici…

Zaista jedna sjajna atmosfera je bila na snimanju, jer je Čobo bio na maksimalnoj dispoziciji našoj ekipi, snimatelju Igoru Cikoviću, ton majstoru Borisu Kragulju, a posebno moram istaći i na kraju sjajnu montažu Jasmina Nale, koji se itekako potrudio u vezi arhivske građe, animacija…“, rekao je na kraju Muhamed Bikić, autor dokumentarnog filma „Čobo“, koji će se emitirati 6. aprila 2023. godine u 18.50 sati na Federalnoj televiziji.

(Reprezentacija.ba)