Jedan od najpoznatijih bh. sportskih komentatora, Velid Spaho, i dugogodišnja urednica sportskog programa BHRT, Medina Šehić, gostovali su kod Sabahudina Topalbećirevića u emisiji “Top gol by Baho”, a između ostalog govorili su o sceni sa proslave odlaska na Mundijal.

Prilikom javljanja iz Vječne vatre gdje je bilo 50.000 navijača, Velid Spaho je govorio nepovezano i na čudan način.

Video je postao viralan na društvenim mrežama, a napokon je o tome govorio Velid Spaho.

“Ima jedna anegdota sa Medinom. Ja stojim na onoj platformi i zavijam, šta li. Snimatelj mi daje telefon, ja se javljam, Medina me pita jesam li dobro.

Kažem da jesam, sve u redu, i ja opet nastavim”, kazao je Spaho, a potom je Medina Šehić govorila o situaciji.

“Ja sam mislila da je on imao moždani udar, jer smo se mi sporječkali u redakciji. Kada je Ibišević dao gol, svi smo se radovali. Kada je bila repeticija, ja sam rekla Velidu da ga malo iznerviram: Evo ko će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo – Džeko koji je asistirao, a ne Pape! Velid se tu “ljutnuo”, a Pape je Pape.

I onda je on otišao na javljanje, i ja sam mislila da je on još pod utiskom toga, on je to malo ozbiljnije shvatio. Mislila sam da mu nije dobro, jer on zateže.

Da objasnimo: Spaho je imao povrat svog glasa u slušalice, i on se utrkivao sa tim tvojim povratom glasa i nije mogao da reprodukuje normalne rečenice”, istakla je Medina Šehić.

“Još jedna nadrealna slika, penjem se na platformu, a dole 50.000 ljudi. I sada ja nešto govorim, i nemam osjećaj da se to dešava, stavio sam slušalice, imam taj povrat, ali nisam svjestan uopšte. Ja nikad to nisam pregledao. Ne mogu, nemam hrabrosti”, ističe Spaho.

Ovaj dio razgovora možete pogledati 1:15:30.

(Reprezentacija.ba)