U taboru Slovačke svi su sretni nakon jučerašnje pobjede nad reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Slovaci su tako nakon dva kola na učinku od četiri boda.

Nakon utakmice selektor Francesco Calzona, koji je bio na udaru kritika u domaćim medijima, govorio je o utakmici.

“Jako sam zadovoljan učinkom. Sretan sam, zadovoljan sam. Jedna pobjeda neće promijeniti moj pogled na fudbal, ima još prostora za napredak, ali ponavljam, zadovoljan sam pobjedom”, rekao je Calzona i dodao:

“Mak i Vavro su prvi put došli u moju selekciju i odmah su se podredili ekipi, skromno su ušli u nju. Inteligentni su igrači i puno su pomogli timu. Hancko je imao želučanih problema, pitao sam ga želi li napustiti teren, rekao je da želi završiti utakmicu.

“Dobar signal za mene i sve. Potvrdilo mi se da na treninzima dobro radimo, a sada je to potvrdila i utakmica. Četiri boda su ono što smo zaslužili, nismo ni zadovoljni ni nezadovoljni, još je dug put.”

Golman Newcastlea, Martin Dubravka, nije imao mnogo posla na golu Slovačke, a nakon utakmice je kazao kako je BiH podcijenila tim Slovaka.

“Igrali smo veoma dobar meč, svi dečki zaslužuju pohvale. Bosanci su nad podcijenili”, rekao je Dubravka i dodao:

“Mislim da ako budemo ovako igrali u narednim utakmicama da će navijači početi dolaziti na stadion.”

Podsjetimo, BiH je sinoć u Bratislavi poražena od Slovačke sa 2:0. Naredne utakmice Kvalifikacija za EURO Zmajevi igraju u junu protiv Portugala i Luksemburga.

(Reprezentacija.ba)