Futsal U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Azerbejdžan rezultatom 4:1 (2:0) u utakmici drugog kola grupe 5 u okviru  kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja je igrana u SD „Pecara“ u Širokom Brijegu.

Bosna i Hercegovina je od samog početka utakmice imala kontrolu na terenu. Igrao se 13. minuta kada su „zmajići“ uspjeli da materijaliziraju bolju igru. Korner je izveo Vedad Subašić, a Slaven Ristić sa 10-ak metara postigao vodeći gol.

U 20. minuti odbrana Azerbejdžana je napravila grešku, što je Bosna i Hercegovina iskoristila i u dva poteza udvostručila prednost. Gol je postigao Mario Kolobarić na dodavanje Anela Spreče.

Treći gol naša reprezentacija postiže u 31. minuti, a strijelac je bio Srđan Čatić sa 7-8 metara.

Pred kraj utakmice BiH je krenula sa golmanom u polju sa ciljem da ostvari što bolju gol razliku, što je Azerbejdžan kaznio u 38. minutu preko Shahbaza Handamilla.

Ipak minut kasnije Alem Kadić postiže konačnih 4:1 udarcem sa 9-10 metara.

U drugom susretu ove grupe, Francuska je sa 8:1 savladala Grčku.

Nakon dva odigrana kola, Francuska i Bosna i Hercegovina imaju po šest bodova, dok su Azerbejdžan i Grčka bez bodova.

U sljedećem kolu, Bosna i Hercegovina u subotu 25. marta od 20 sati igra protiv Francuske, u direktnom duelu za prvo mjesto u grupi i plasman na Europsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina – Azerbejdžan    4:1   (2:0)

Dvorana: SD „Pecara“ Široki Brijeg

Sudije: Martin Køster (Danska), Nicola Manzione (Italija) i Peter Nurse (Engleska).

Golovi: 1:0 Ristić (13’), 2:0 Kolobarić (20’), 3:0 Čatić (31’), 3:1 Handamli (38’), 4:1 Kadić (39’).

Bosna i Hercegovina: Kerim Salihović, Alem Kadić, Miloš Todorić (kap.), Ahmed Kadić, Matej Krezo, Denin Jukić, Anel Sprečo, Slaven Ristić, Srđan Čatić, Vedad Subašić, Mario Kolobarić, Omar Omerović. Selektor: Ivo Krezo.

Azerbejdžan:Sadig Alizada, Rufat Mammadli, Ilham Aliyev, Farid Abbasov (kap.), Karim Babayev, Ali Guliyev, Sunay Hasanov, Gudrat Gasimzade, Ahmad Ismayilov, Kanan Rovshani, Elsan Mahmudov, Shahbaz Handamli. Selektor: Ilgar Aslanov.

(Reprezentacija.ba)