Zmajevi su večeras u Zenici savladali 3:0 Island i na najbolji mogući način otvorili kvalifikacije za EURO.

Selektor Faruk Hadžibegić je nakon utakmice govorio za BHT1.

“Pobjeda je zaslužena. Pobijedili smo jer smo ozbiljno shvatili protivnika. Analizirali smo i svalpm smo igraču pokazali šta smo vidjeli kod njih. Napravili su nam neke probleme sa dugim loptama i u duelima. Nije nam bilo jednostavno, ali kvalitet našeg tima, odlučnost i malo sreće su nas doveli do pobjede.

O neigranju kapitena Edina Džeke.

“Bez obzira što smo pobijedili, nama je nedostajao Džeko. On je svoju ulogu odigrao i u svlačionici i tokom utakmice, ali nam je nedostajao. Imao je povredu leđa i sve smo učinili da zaigra. Ipak, nije nam mogao pomoći na terenu. Ekipa je odigrala i za njega. Svi se nadamo da ćemo otići na EURO i to bi bila kruna Edinove karijere. U ovom trenutku ne znam da li će Džeko i Kolašinac nastupiti u Slovačkoj.”

O Tahiroviću i Bilbiji:

“Danas je zaigrao Tahirović, a Huseinbašić bi sigurno nastupio da je došao na okupljanje. Bilbija je zaslužio da igra. Dao je mnogo golova i igra u našem najboljem timu u ligi. Želimo i da promovišemo Premijer ligu BiH. To je nešto pozitivno za mene.”

O Gazibegoviću na lijevom beku:

“Sve ove povrede su uticale na kompozicij ekipe. Da je Kolašinac bio zdrav, sigurno Gazibegović ne bi igrao lijevo.”

U narednom meču u Slovačkoj:

“Najbtnije je da vidimo da li će nam biti na raspolaganju Džeko i Kolašinac. Tu je i Stevanović i nadamo se ćemo biti svježiji. To je veoma bitno. Igrači su odlučni da napravimo rezultat. Očekujem težu utakmicu u Slovačkoj nego što je bilo to večeras. Dobro je da smo krenuli pobjedom i to samo moramo potvrditi u nastavku kvalifikacija.”

O Stevanoviću koji je bio na tribinama:

“On je naš standardni reprezentativac. Uzeo sam taj rizik i mislim da se to isplatilo. Stevanović uopšte nije upitan. Ljudski je bilo da je ljut, a i ljudski da mu odem u sobu i objasnim svoju odluku. Mislim da je on razočaran i to je pozitivno jer on želi da igra i voli ovu reprezentaciju.”

(Reprezentacija.ba)