Zenica će i u narednim kvalifikacijama biti domaćin utakmica fudbalske reprezentacije BiH.

Atmosfera koju prave navijači na Bilinom Polju uvijek je bila dodatni vjetar u leđa Zmajevima, pa je sigurno kako će i u ovim kvalifikacijama tribine Bilinog Polja biti 12. igrač naše reprezentacije.

Ali sami navijači, posebno oni koji dolaze iz drugih gradova i država, neće imati posebne sadržaje do same utakmice osim par kafića, slastičarni i ćevabdžinica, te štandova sa navijačkim rekvizitima.

I tako je već godinama, decenijama, pa i ove godine, što se uvjerio i naš fotoreporter.

Neshvatljivo je da za ovoliko godina koliko reprezentacija igra u Zenici nikada nije napravljena fan zona koja bi i svim gostima u Zenici pružila dodatno iskustvo provoda.

Tuzla je, primjera radi, ranijih godina uspješno uz utakmice rukometne reprezentacije organizovala fan zonu za sve navijače.

U Europi, ali i regionu, odavno je trend da se u gradovima domaćina utakmica organiziraju mjesta sa zanimljivim sadržajima, glasnom muzikom i ostalom ugostiteljskom ponudom, u kojima će se navijači u sigurnom ambijentu družiti i provoditi do same utakmice, ali i poslije.

Troškove najčešće pokrivaju sponzori i organizatori.

Važno je i kakvu poruku šaljemo u svijet, jer uz gostujuće reprezentacije dolaze desetine novinara koji uvijek prave reportažu o onome što su vidjeli u BiH.

Samih 90 minuta utakmice odavno nije jedina zabava koju posjetioci sportskih događaja očekuju.

(Reprezentacija.ba)