Feđa Dudić (40) je prije nekoliko dana postao novi trener Novog Pazara, ali ovu ekipu neće predvoditi u nastavku sezone u Srbiji.

Naime, bivši trener Veleža i Sarajeva je tu odluku donio nakon situacije koju je zatekao u klubu, prouzrokovanu današnjim incidentom u kojem je grupa navijača Novog Pazara napala kapitena Filipa Kljajića.

“Jutros sam krenuo za Novi Pazar zajedno sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da probamo ove godine da izborimo Evropu ili budemo u prilici bar za izalzak do posljednjeg kola, a onda da iduće sezone napravimo ekipu po svom ukusu i idemo ka zacrtanim ciljevima. Međutim, po dolasku na stadion zatekao sam problem koji se desio istog dana, napad na kapitena Filipa Kljajića, poslije kojeg je on odlučio da mu je to posljednji dan boravka u Novom Pazaru.

Razgovarao sam lično sa njim, ali nisam uspio da promijenim odluku, zbog čega ga u potpunosti razumijem, jer u pitanje došla njegova i sigurnost njegove porodice. Nakon toga otišli smo na stadion, gdje sam zatekao jednu tišinu u svlačionici i igrače koji su u strahu da sutra ne dođu i oni u istu situaciju koja se dogodila Filipu. I kroz razgovor sa njima uvidio sam da im je jako teško palo što se dogodilo njihovom kolegi i bili su svi uz njega.

Nakon toga dogodio se odlazak i prvog čovjeka kluba, gospodina Rasima Ljajića, na čiji sam poziv odlučio da dođem u klub, jer sam mislio da zajedničkim snagama mozemo da napravimo iskorak i donesmo Pazaru, koji je sigurno fudbalski grad, i njegovim navijačima dosta radosti u budućnosti”, rekao je Dudić u pisanoj izjavi dostavljenoj Mozzart Sportu i dodao:

“Sva atmosfera i ambijent koji su stvoreni oko kluba ne mogu ništa dobro da donesu, niti se u tim uslovima moze normalno raditi i sprovoditi plan. Nažalost, zbog toga sam odlučio da odem i prije nego što sam došao.

Žao mi je što do saradnje nije došlo i ovim putem bih se još jednom zahvalio Rasimu Ljajiću i Fikretu Međedoviću na pozivu za rad u klubu, kao i navijačima Novog Pazara, a posebno onima koji su mi slali poruke podrške i dobrodošlice od nedelje, kada je klub objavio da ću preuzeti vođenje ekipe. Vidimo se nekom drugom prilikom!”

(Reprezentacija.ba)