U FK Sloboda spremaju “bombu” kada je u pitanju upraženja trenerska klupa. U klubu iz Rudarske 2 situacija nije bajna, pogotovo nakon što je Adnan Jahić nakon pobjede nad Leotarom iznenada saopštio kako odlazi s mjesta trenera, no već u narednim danima trebalo bi biti poznato ko će ga naslijediti.

Odgovornost da pronađe novog šefa struke pripala je Ameru Osmanagiću, nekadašnjem fudbaleru “crveno-crnih” koji danas ima savjetodavno ulogu u sklopu ranije potpisanog ugovora Slobode i Dynami Sport grupe. Proteklih dana razgovarao je s Nerminom Bašićem, Feđom Dudićem, spominjao se i Amar Osim…

– Da, u sklopu tog ugovora kroz znanje i iskustvo asistiramo ljudima iz Slobode, dajemo prijedloge. Već smo razgovarali s nekim imenima. Klupa Slobode je mnogima privlačna. Neki treneri nam, istina, nisu dostupni iz finansijskih razloga, drže nekakav rejting, a ima i onih koji čekaju inostranstvo. Želja nam je trener koji će nastaviti ono što je počeo Jahić. Koji je mlađi, željan dokazivanja, uspjeha… Mislim da smo blizu – kaže Osmanagić za Reprezentacija.ba portal.

Bašić koji je posljednji angažman imao u Sloveniji se zahvalio na ponudi. U međuvremenu Dudić je preuzeo Novi Pazar.

– Tačno je da su bili u opticaju. Bašić je napravio sjajan posao u našem fudbalu, sjetimo se samo priče s Metallegheom, kasnije je imao uspjeha i u Sloveniji. Ipak, nakon deset godina rada odlučio je da uzme pauzu, dok je Dudiću privlačniji bio Novi Pazar. Sa svima smo bili profesionalni, ponudili smo onoliko koliko možemo.

Otkriva i da bi pitanje novog trenera već moglo biti riješeno narednih dana. Reprezentacija.ba iz hrvatskih izvora saznaje kako je u ovom trenutku Tušnju najbliži Danijel Pranjić, nekada sjajni fudbaler koji u svom CV-u ima Bayern, Panathinaikos, Sporting, Dinamo, Heerenveen…

– Mogu potvrditi da smo dogovor približili kraju s jednim velikim imenom. Sjajan je bio igrač, a sada gradi i trenersku karijeru. Je li to Pranjić? Haha, u pregovorima smo sa njim, kažem, još ništa završeno – potvrdio je praktički Osmanagić. 

(Reprezentacija.ba)