Sarajevo je u Doboju kod Kaknja savladalo Posušje sa 3:1, a nakon meča govorio je šef struke Bordo tima, mirza Varešanović.

“Znali smo od početka da nas čeka teška utakmica jer smo u prošlom kolu izgubili od Veleža. Postavili smo se da diktiramo tempo igre i stvaramo prilike, ali lopta nije htjela u gol.

Drugo poluvrijeme smo pojačali ritam i na vrijeme dali gol, tako da nije bilo. Cijela utakmica dominacija, stvaranje prilika i nagrađeni smo. Čestitam svojim igračima jer smo od Veleža do danas bili pod velikim pritiskom i igrači su odgovorili na najbolji mogući način”, kazao je Varešanović, a potom potvrdio dobre vijesti da se tim vraća na Koševo.

“Sad imamo pauzu da se još bolje spremimo i upoznamo. Po mojim informacijama teren će biti spreman tokom reprezentativne pauze, sljedeću utakmicu gostujemo Slobodi, a onda nakon toga igramo na Koševu i teren će biti spreman, ja se nadam.

Sloga nam dolazi i nadam se da ćemo igrati na Koševu. U te dvije utakmice želimo pokazati pravu snagu jer nam trebaju dobri tereni.”

Sarajevo je slavilo golovima Čatakovića, Martinovića i Ziljkića. Za goste je pogodio Marković.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16